Dammtrivsel

Publicerad av Dammtrivsel

Plantera i ekfat

Man kan skapa mycket trevliga arrangemang till sin trädgård eller uteplats Med hjälp av våra vattentäta ekfat/tunnor, växter och fiskar. Kombinera en mindre pump med fontän, tillsätt en mjuk o varm belysning så har du skapat en liten porlande frisk oas till din uteplats eller trädgård.

Vill man skapa ytterligare stämning kan man tillföra en dimmer som ger en mjuk rök. Kontakta gärna oss på Damm och Trädgårdstrivsel för tips o råd.

I nedanstående förslag finns följande växter

Nymphaea madame wilfron gonnère
Nymphaea helvola
Azolla
Salvinia natans
Houttuyina c.
Variegata
Iris laevigata variegata
Iris laevigata
Myriophyllum aquatica
Ranunculus flammula
Saggitaria latifolia

Gör så här:

Plantera växterna i små planteringskorgar 11 till 19 cm korgar med vattenväxtjord. De växter som skall stå precis under vattenytan pallas upp med stenar eller en tegelsten gäller Houttynia och Ranuculus. Övriga kan stå på botten av tunnan. Näckrosorna planteras i en 25 cm korg med vattenväxtjord. Glöm inte näringskulor.

När ekfatet/tunnan är fyllt med vatten behöver arrangemanget ingen skötsel. Vänta tills näckrosen börjat skjuta blad som nått ytan och lägg sedan i några flytväxter. Det löpande underhållet är att skifta lite vatten någon gång/vecka. Vattna blommorna med vatten från tunnan och ersätt med nytt vatten. Algtillväxten blir minimal när växterna täcker ytan

Gör det ännu mer spännande? Lägg i ett par guldfiskar 7-10 cm stora. Fem stycken är lagom som matas sparsamt med Power guldfisksticks. På vintern förvaras växterna svalt i sina korgar.

Fisken skall vara inomhus. Med hjälp av en pump kan man få lite porlande rofyllt vattenljud. En trolsk stämning skapas med små skira dimslöjor från en rökmaskin.

En varm och skön kvällsstämning runt arrangemanget görs med hjälp av ljussättning.

Tillbaka till Kunskapsbanken